fbpx

Katkaisimet kuntoon!

Paneeli katkaisimille

Hapettumista kannattaa ennakoida

Toimivat katkaisimet lisäävät veneilyn turvallisuutta ja huolettomuutta. Katkaisimet ovat kuluvia osia, joiden toimivuus on hyvä tarkistaa aika ajoin. Näin vältytään yllättäviltä tilanteilta. Kun laitteet alkavat reistailla, tyypillisesti ollaan kovassa kelissä, pimeässä ja kaukana. Ennakointi kannattaa!
 
Haastavissa olosuhteissa katkaisimilta vaaditaan paljon. Toimivuutta edellytetään erityisesti, jos ne on sijoitettu ulkotiloihin, esimerkiksi purjeveneessä ruorin viereen. Tällöin katkaisimien kontaktipintojen hapettuminen on tavallista mm. kosteuden ja meriveden takia. 
 

Katkaisimet paneeliin 

Kuvassa näkyy vastikään asiakkaan purjeveneeseen tehty paneeli, johon on asennettu vesitiiviit keinukatkaisimet. Tässä tapauksessa edelliset katkaisimet alkoivat temppuilla ja lopulta ne lakkasivat kokonaan toimimasta. Käytännössä katkaisimet eivät enää lainkaan yhdistäneet virtaa. Katkaisimet oli välttämätöntä vaihtaa.
 
Toimimattomuuden syynä oli hapettuminen. Katkaisimet olivat ulkona ja kosteus on kiihdyttänyt hapettumista. Asiakkaan veneeseen, samaiseen paikkaan ruorin viereen, tehtiin paneeli, johon uudet toimivat vesitiiviit keinukatkaisimet sijoitettiin. 
 

Valeon SWF-katkaisimet ovat erinomainen valinta

Katkaisimien valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota niiden soveltuvuuteen veneilyolosuhteisiin. Jos katkaisin sijoitetaan ulos, vesitiiviys on tärkeää. Laadusta ei myöskään kannata tinkiä. Myynnissä on paljon varsin heppoisia ratkaisuja, jotka eivät kestä kovinkaan kauaa. Kestävä ratkaisu on aina hyvä valinta.
 
VH-Tarvike myy laadukkaita Valeon vesitiiviitä SWF-keinukatkaisimia. Katkaisimissa on valittavissa eri merkkisymbolivaihtoehtoja ja eri toiminallisuuksia. Niitä on saatavilla mm. ledillä tai ilman, sulkeutuvia tai vaihtokytkennällä, jousipalautuksella tai kaksisuuntaisella jousipalautuksella. Katkaisimet asennetaan asennuspaneeliin tai yksittäinen katkaisin voidaan asentaa upotusaukkoon. 
 
Myymissämme tuotteissa asiakas saa aina selkeät kytkentäohjeet katkaisimille.
 
SWF-katkaisimet erilaisilla merkkisymboleilla
 
Reistaileeko veneen katkaisimet? Mietityttääkö toimintavarmuus? Olisiko aika uusia?
 
Tutustu valikoimaamme: Keinukatkaisimet, vesitiiviit
 
Meiltä saat myös asennuspaneelit keinukatkaisimille. Valikoimasta löytyy paneeleja eri määrille katkaisimia. Asennuspaneelit
 
Asennuspaneeli 6 katkaisimelle

 

Asennuspaneeli 1 katkaisimelle, keskiosa
Koottavan asennuspaneelin 1 keskiosa

 

Koottavan asennuspaneelin päätykappaleet
 
Katso myös muut katkaisimet Katkaisimet ja painikkeet
 

Verkkokaupan Etusivulle

Tilaa uutiskirje!

Saat ensimmäisten joukossa tiedon uusista tuotteista ja ajankohtaisista tarjouksista!

Voit perua kirjeen milloin vain
kirjeessä olevasta linkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *