fbpx

Maasähköjärjestelmä veneelle

Calix Maasähköjärjestelmä

Kasvanut virrantarve

Maailman muuttuessa yhä sähköisemmäksi lisääntyy virrantarve luonnollisesti myös veneissä. Nykyveneilijän arkipäivää ovat mm. navigaattorit, laturit sekä televisiot ja muut mukavuuslaitteet. Kaikki mainitut laitteet ottavat virtansa veneen akuista, mikäli vene ei ole kytkettynä maasähköverkkoon satamassa.

Virrantarpeen kasvaessa on järkevää varustaa vene maasähköjärjestelmällä, jotta sähkölaitteita voidaan käyttää huoletta. Järjestelmän avulla veneessä saadaan maasähkö käyttöön ja sähkölaitteet kytkettyä verkkovirtaan veneen ollessa satamassa. Maasähköjärjestelmällä on myös mahdollista ladata veneen omaa akustoa, mikäli järjestelmään lisätään akkulaturi.

Tee-se-itse, Plug-n-Play -maasähköjärjestelmä

Calix-maasähköjärjestelmä tarjoaa käteviä ratkaisuja veneilijöiden tarpeisiin. Lisäksi veneen verkkovirran rakentaminen on helppoa Calix-maasähköjärjestelmän avulla. Siten Calix-maasähkö on juuri oikea järjestelmä jokaiselle tee-se-itse veneilijälle, joka haluaa hyödyntää verkkovirtaa erilaisten sähkölaitteiden huolettoman käytön mahdollistamiseksi.

Calix-järjestelmän tuotteet on suunniteltu Plug and Play -ajatusmallin mukaisesti. Toisin sanoen tuotteiden asentaminen on tehty hyvin yksinkertaiseksi eikä niiden asentamiseen tarvita sähköasentajaa.

Calix-tuotteet ovat keskenään yhteensopivia ja liitetään toisiinsa tuotteissa kiinteästi olevilla pistokkeilla, jotka lukitaan Calix Safetylock -lukkoja käyttämällä. Asennus ei siis vaadi mitään johtojen kuorintaa, värien kytkentää tai muita työvaiheita ennen asennusta.

Esimerkkejä Calix-tuotteista

Calix-järjestelmän tuotevalikoimasta löytyy muun muassa sähkökeskukset, pistorasiat ja liitosjohdot. Alla on nostettu esille tavallisimpia tuotteita.

Laajennamme valikoimaamme jatkuvasti. Otathan yhteyttä, mikäli etsimääsi Calix-tuotetta ei vielä löydy valikoimastamme niin selvitämme tuotteen saatavuuden ja hinnan.

Sähkökeskukset

Calix-sähkökeskukset on suunniteltu pieniin tiloihin. Kaikki keskukset ovat vikavirtasuojattuja ja niissä on IP65-luokituksen suojaus. Suojauksen ansiosta ne soveltuvat erinomaisesti veneilyolosuhteisiin. Tuotteet on valmistettu 230V ja 16A -järjestelmiin.

Calix-maasähköjärjestelmän keskiössä toimivia sähkökeskuksia on eri vaihtoehtoja, joista voi valita parhaiten oman veneen käyttötarpeeseen sopivan. Valita tehdään käytännössä tarvittavien sisääntulojen ja uloslähtöjen lukumäärän mukaan.

Calix-sähkökeskus yhdellä sisääntulolla ja kahdella ulostulolla
Calix-sähkökeskus yhdellä sisääntulolla ja kahdella ulostulolla

Tavanomaisesti kevyimpään tarpeeseen riittää yhdellä sisääntulolla ja kahdella ulostulolla (1 Calix + 1 Schuko) varustettu sähkökeskus. Hieman laajempaan tarpeeseen soveltuu yhden sisääntulon ja kolmen Calix-ulostulon keskus, jossa yksi ulostuloista on jatkuvalla virransyötöllä ja kaksi manuaalikatkaisimella.

Vaativampaan käyttöön voidaan ottaa kahdella sisääntulolla ja kolmella ulostulolla varustettu malli. Tässä keskuksessa tulovirran vaihtokytkimellä saadaan mahdollisuus valita käyttövoima maasähkön ja invertterin tai aggregaatin välillä. Mallin yksi ulostuloista on jatkuvalla virransyötöllä ja kaksi manuaalisilla katkaisijoilla.

Calix-sähkökeskus kahdella sisääntulolla ja kolmella lähdöllä
Calix-sähkökeskus kahdella sisääntulolla ja kolmella lähdöllä

Pistorasiat

Maasähköjärjestelmän näkyvimpiä osia ovat pistorasiat. Calixin valikoimasta löytyy useita erilaisia pistorasiamalleja yksittäisestä pinta-asennettavasta mallista upotettaviin kaksoisrasioihin.

Calix pintapistorasia ja Calix kannellinen upotettava kaksoispistorasia
Calix pintapistorasia ja Calix kannellinen upotettava kaksoispistorasia

 

Calix upotettavat pistorasiat ja suojakannet eri väreissä
Calix upotettava pistorasia johdolla, jatkoliitoksella ja pistorasian suojakannet

Liitosjohdot

Calixin maasähköjärjestelmästä löytyy useita veneilyolosuhteisiin soveltuvia liitosjohtoja. 

Joustava, oranssi polyuretaanikaapeli kestää hyvin veneolosuhteissa, on kevyempi ja vie tavallista jatkokaapelia vähemmän tilaa. 

Calix Liitosjohto Marine
Calix Liitosjohto Marine PUR

Liitosjohto moottoritila soveltuu käytettäväksi veneen moottoritilassa. Pituusvaihtoehdot ovat 1m, 2m, 5m ja 10m.

Calix Liitosjohto moottoritila
Calix Liitosjohto moottoritila

Haaroitusliitin on veneellä kätevä useamman laitteen virransyötön jakamiseen.

Calix H-haaroitusrasia mahdollistaa virransyötön jakamisen kolmeen lähtöön
Calix H-haaroitusrasia mahdollistaa virransyötön jakamisen kolmeen lähtöön

Uppoasennettava liitosjohto Calix-miniliittimellä sisältää asennussarjan maasähköliitännän asennukseen.

Calix Liitosjohto asennussarjalla
Calix Liitosrasia maasähköliitäntään sisältäen asennussarjan

Liitäntäjohto veneiden maasähköliitäntään CEE-maasähköliitännän ja veneen Calix-miniliittimen välille. Vaihtoehtoina kumi tai polyuretaani.

Calix Maasähkön liitosjohto, kumi ja PUR
Calix Maasähkön liitosjohto, kumi ja PUR, johto 25 m

Calix sovitinjohto CEE-liitännän ja ns. tavallisen pistorasian välille.

Calix Sovitinjohto
Calix Sovitinkaapeli 0,5 m

Kaapeliliitokset kannattaa lukita Safetylock-turvalukoilla, jotta kaapelit eivät pääse irtoamaan.

Calix Safetylock
Calix Safetylock lähtöliitos ja Calix Safety jatko/tuloliitos

Calix maasähkösarja

Calixilta löytyy myös valmis maasähkösarja. Sarja sisältää kaikki välttämättömät osat, jotta veneeseen saadaan asennettua 230 V verkkovirta.

Sarjassa tulee mukana maasähkökeskus, liitosrasia maasähköliitäntään (ns. kansiliitosjohto) ja sen asennussarja, maasähkön liitosjohto 25 m sekä sovitinjohto CEE-liitännän ja ns. tavallisen pistorasian (schuko) välille.

Calix maasähkösarja
Calix maasähkösarja pieniin tiloihin suunnitellulla sähkökeskuksella

 

Calix

Tutustu tarkemmin tuotteisiin: Maasähkö

Tutustu myös muihin sähköasennustarvikkeisiin Sähkötekniikka

Verkkokaupan Etusivulle

VH-Tarvike myy laadukkaita venehuoltotarvikkeita edullisesti!

 

Tilaa uutiskirje!

Saat ensimmäisten joukossa tiedon uusista tuotteista ja ajankohtaisista tarjouksista!

Voit perua kirjeen milloin vain
kirjeessä olevasta linkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *