fbpx

Suodattimilla suorituskykyä ja säästöjä!

Suodattimet edesauttavat sitä, että veneen moottori toimii niin kuin pitääkin: tehokkaasti, tasaisesti ja luotettavasti. Samalla niiden avulla saadaan moottorista maksimaalinen teho irti.

Suodattimet kuitenkin kuluvat ja likaantuvat, joten ne tulee uusia säännöllisesti. Suodattimien säännöllinen tarkistaminen ja vaihtaminen pidentää moottorin käyttöikää ja suorituskykyä.

Silloin kun moottori ei toimi kunnolla, sillä on monia vaikutuksia mm. moottorin tehokkuuteen, hyötysuhteeseen ja ennen kaikkea toiminnan varmuuteen. Samalla moottorin huoltokustannukset nousevat.

Puhdas polttoaine suodattimella

Polttoainesuodatin estää pienimpienkin epäpuhtauksien ja veden kulun ruiskusuuttimille sekä pysäyttää epäpuhtauksien kierron polttoainejärjestelmässä. Moottorin käyttäytyminen on suoraan kytköksissä siihen, kuinka puhdas polttoainesuodatin on ja kuinka säännöllisesti sitä vaihdetaan.

Dieselmoottorien polttoainesuodatin olisi hyvä muistaa vaihtaa säännöllisesti, mielellään joka vuosi.

Dieselsuodattimen vaihto, vanhaassa runsaasti epäpuhtauksia
Dieselsuodattimen vaihto, vanhassa runsaasti epäpuhtauksia

Happea moottorille

Polttoainesuodattimen vaihdon yhteydessä on järkevää uusia moottorin ilmansuodatin. Suodatin takaa, että vain puhdasta ilmaa pääsee moottoriin. Ilmansuodatin kannattaa pitää hyvässä kunnossa, sillä sen tukkiutuminen lisää kulutusta ja päästöjä. Moottorin on tärkeää hengittää hyvin. Se on samalla keino säästää polttoainekuluissa.

Ilmansuodatin asennetaan moottorin ilmanottoaukon eteen, jossa se puhdistaa moottoriin tulevan ilman. Suodattimet sallivat ilman läpivirtauksen ja varmistavat, että epäpuhtaudet eivät päädy moottoriin. Pienetkin epäpuhtaudet kuten pöly, lika, siitepöly ja ilmansaasteet voivat vahingoittaa moottorin sylintereitä ja moottorin sisäpuolella olevaa öljykalvoa ja vaikuttavat siten moottorin toiminnallisuuteen.

Huonossa kunnossa olevat ilmansuodattimet

Jos suodattimia ei vaihda, ajan myötä ne tukkeutuvat suodattamistaan hiukkaisista ja niiden läpivirtauskyky heikkenee. Tällöin moottorin saama ilma vähenee. Ilman puuttuminen vaikuttaa moottorin toimintaan, sen tehoon ja polttoaineen kulutukseen. Käytännössä moottorin yleinen suorituskyky laskee, koska palamisprosessissa happi on välttämätöntä.

Jos ilmaa ei ole riittävästi moottori korvaa puutteen kuluttamalla enemmän polttoainetta, jotta tarpeellinen voima saadaan tuotettua. Tuloksena on suurempi veneen polttoaineen kulutus. Yksi merkki huonokuntoisesta ilmansuodattimesta on siten polttoainetehokkuuden laskeminen.

Usein suodattimen likaisuuden huomaa jo silmämääräisesti. Suodatin tummuu ja siihen kertyy havaittavaa pölyä, ilmansuodatin vaikuttaa selkeästi likaiselta. On kuitenkin hyvä muistaa, että ilmansuodatin voi olla tukkeutunut, vaikka se ei siltä näytä. Silmä ei näe kaikkia pienempiä hiukkasia.

Puhdas öljy suojaa moottoria

Myös öljynsuodattimilla on ratkaiseva tehtävä moottorin suojaamisessa. Öljynsuodattimet toimivat poistamalla epäpuhtauksia ja kulumishiukkasia moottoriöljystä.

Herkästi öljyyn kerääntyviä epäpuhtauksia ovat mm. pöly, lika ja roskat, jotka voivat päästä öljyn joukkoon ja siten vahingoittaa moottoria. Moottorin liikkuvien osien välillä syntyy kitkaa ja sen myötä kulumishiukkasia, jotka jätettäessä öljyyn voivat aiheuttaa vahinkoa moottorille.

Öljynsuodattimella ennaltaehkäistään epäpuhtaudet öljystä ennen kuin vahinkoa ehtii tapahtua. Öljynsuodatin varmistaa, että moottori toimii tasaisesti ja luotettavasti.

Uusi öljynsuodatin paikoilleen asennettuna

Merkkejä vaihtotarpeesta

Polttoainetehokkuuden laskemisen lisäksi muita merkkejä suodattimien vaihtotarpeesta ovat erilaiset moottorin epätavanomaisuudet. Jos huomaat, että moottori ei käynnisty helposti, voi syynä olla likainen ilmansuodatin.

Myös epätavalliset äänet ja moottorin käynnin epätasaisuus, pätkiminen sekä odottamattomat liikkeet, savuttaminen sekä polttoaineen haju voivat olla merkkejä  siitä, että moottorissa on epäpuhtauksia, moottori ei saa riittävästi ilmaa ja on aika vaihtaa suodattimet.

Satsaa laatuun

Suodattimia, kuten muitakin veneiden varaosia hankittaessa kannattaa satsata laatuun. Laadukkaat tuotteet toimivat varmemmin ja ovat kestävä valinta.

Puhuttaessa laadukkaista varaosista, esiin nousee väistämättä Mahle. Mahle-yhtiöstä on tullut korkean laatunsa vuoksi maailmanlaajuisesti tunnettu nimi. Mahlen tuotteiden ominaisuudet, toimivuus ja pitkäikäsyys takaavat sen, että Mahle tunnetaan.

Mahle

Meiltä saat Mahlen suodattimet veneeseesi. Muita laadukkaita tuotteitamme ovat mm. Parkerin Racor-suodattimet ja Boschin suodattimet.

Tutustu suodatinvalikoimaamme

Myymme suodattimia sekä yksittäin että paketteina. 

Dieselsuodattimet  

Katso: Kaikki dieselsuodattimet

Ilmansuodattimet

Katso: Kaikki Ilmansuodattimet

Öljynsuodattimet

Katso: Kaikki öljynsuodattimet

Suodattimet pakettina edullisemmin

Olemme koonneet eri Volvo Penta -moottoreille oikeanlaiset suodattimet tuotepaketeiksi. Pakettina ostettuna suodattimet maksavat noin 10% vähemmän! 

Lisäämme eri konetyyppien suodatinpakettien valikoimaa säännöllisesti. Voit myös kysyä veneesi moottorille sopivaa pakettia, jos sitä ei vielä tuotevalikoimassa näy.

Kaikki tämänhetkiset paketit pääset näkemään tästä:

Suodatinpaketit

Tutustu suodatinvalikoimaamme: Kaikki suodattimet

 

Verkkokaupan Etusivulle

VH-Tarvike myy laadukkaita venehuoltotarvikkeita edullisesti!

 

Tilaa uutiskirje!

Saat ensimmäisten joukossa tiedon uusista tuotteista ja ajankohtaisista tarjouksista!

Voit perua kirjeen milloin vain
kirjeessä olevasta linkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *